Andijvietaart

Andijvietaart

Andijvietaart als warme maaltijd.
Er zijn veel recepten beschikbaar voor hartige taarten. Meestal wordt als groente prei gebruikt of wortel. Maar je kunt ook met andijvie een heerlijke hartige taart maken. Hartige taarten worden gemaakt met bladerdeeg. Dit kun je zelf maken maar dat is nogal een klus, dus gebruiken we voor dit recept kant en klaar bladerdeeg uit de diepvries.

Recept Andijvietaart

Andijvietaart is weer eens een ander gerecht zoals je dat niet vaak zult eten. Gezond en een hartige taart in één gerecht.

Overigens, je kunt van deze andijvietaart natuurlijk ook kleine taartjes maken.

Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale Tijd 50 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 735 kcal

Ingrediënten

  • 150 Gram mager ontbijtspek, in dunne plakjes
  • 750 Gram Mager rundergehakt
  • 1 Eetlepel Azijn
  • 3 Eieren
  • 1 Pakje Diepvries bladerdeeg
  • 2 Deciliter Crème fraiche
  • 150 Gram Geraspte oude kaas
  • Zout, peper, nootmuskaat en marjolein
  • 1,5 Kilo Andijvie, die je in reepjes hebt gesneden, hou een 1/2 stronk achter

Bereiding

  1. Dompel de gesneden en gewassen andijvie ongeveer vijf minuten onder in kokend water met zout. Giet het af in een zeef en laat het goed uitlekken. 

  2. Bak het ontbijtspek uit in een droge koekenpan en voeg het gehakt toe, wat je rul bakt. 

  3. Voeg de uitgelekte andijvie met een eetlepel azijn bij het gehaktmengsel en verwarm dit enkele minuten. 

  4. Verwarm de oven voor op 225 graden. 

  5. Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg uit en bekleed een bakplaat of taartvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg om het luchtig te laten bakken. 

  6. Vervolgens klop je de eieren los met wat peper, zout, nootmuskaat en een halve theelepel marjolein. Voeg het eimengsel bij de afgekoelde andijvie en roer dit door elkaar.

  7. Je bent nu klaar met de voorbereidingen voor je andijvietaart. Vul de bakvorm of bakplaat met het andijviemengsel mengsel. 

  8. Strooi er geraspte oude kaas over. 

  9. Plaats de taart in de oven en bak deze in 30 - 40 minuten gaar en goudbruin. 

  10. Strooi voordat je de taart serveert dungesneden reepjes rauwe andijvie over de taart. Daarvoor gebruik je de achtergehouden 1/2 stronk andijvie.

Advertentie