Gesmoorde andijvie met worst, een heerlijk recept.
De meeste mensen maken een traditionele stamppot van andijvie als ze deze groente eten. De andijvie gaat rauw of gekookt door de aardappels en daar wordt dan worst of een balletje gehakt bij geserveerd en voila, je hebt een heerlijke echt Hollandse maaltijd op tafel. Maar het kan ook anders, maak eens gesmoorde andijvie in olijfolie met (lams) worst om er een verrassend ander recept van te maken.
Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com
Recept Gesmoorde andijvie met worst
Natuurlijk heb je een flinke stronk andijvie nodig voor de gesmoorde andijvie met worst. Verder moet je de volgende ingrediënten op je boodschappenlijstje zetten:
Ingrediënten
- 600 Gram Andijvie
- 2 Teentjes Knoflook
- Olijfolie
- 100 Gram Blokjes witte kaas
- 4 Lamsworstjes
- 1 Pak Gele rijst als bijgerecht. Koken volgens de aanwijzingen op de verpakking
- 1 Rode peper waar je de zaadlijsten uit hebt gehaald
Bereiding
Omdat de rijst even tijd nodig heeft om te garen kook je deze eerst, volg de aanwijzingen op de verpakking.
Daarna snij je de stronk andijvie in repen en was je de groente goed.
Snij de rode peper in stukjes.
Fruit nu de peper en de knoflook in twee eetlepels olijfolie.
Vervolgens voeg je de andijvie in gedeelten toe. Deksel op de pan en vier minuten laten smoren op middelhoog vuur.
Voeg vervolgens de kaasblokjes toe en smoor alles nog eens twee minuten.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Bak ondertussen de worst in een aparte pan in twee eetlepels olijfolie. Bak ze rondom bruin en gaar in ongeveer 7 minuten.
Serveer de andijvie met de gele rijst en een worstje.
Opmerkingen – Tips
Kinderen houden meestal niet van pittige gerechten, dus de rode peper is misschien geen goed idee als je dit gerecht met jonge kinderen eet. Smoor dan een deel van de andijvie in een aparte pan waar je geen rode peper aan hebt toegevoegd. Voeg een handje rozijnen toe om het gerecht een heerlijk zoete smaak te geven. Zo kan het hele gezien smakelijk eten.