Roerei met Andijvie

Roerei met andijvie

Roerei met andijvie, een erg lekker recept.
Andijvie is een groente waarmee je verrassend kunt variëren en combineren. Je kunt het zowel gekookt als rauw in allerlei gerechten verwerken, van een traditionele stamppot tot andijvietaart. Een heerlijke variant met andijvie kun je ook maken met roerei. We leggen je graag uit hoe je dit heerlijke gerecht maakt.

Recept Roerei met andijvie

Wat heb je nodig voor roerei met andijvie?

Voor dit recept heb je natuurlijk andijvie nodig. Je kunt een verse krop kopen, snij de stronk er af en vervolgens snij je de andijvie in repen.

Was de andijvie grondig om al het zand er uit te spoelen. Je kunt ook voor gemak kiezen en kant en klaar gesneden andijvie gebruiken.

Deze hoef je niet meer te wassen, de andijvie is klaar voor gebruik.

Je hebt ongeveer 400 gram gesneden andijvie nodig voor dit recept.

Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 500 kcal

Ingrediënten

  • 400 Gram Gesneden andijvie
  • 8 Eieren van gemiddelde grootte (M)
  • 15 Gram Gehakte peterselie
  • Ei kruiden (te koop in strooibusje)
  • 3 Bosuitjes
  • 4 Eetlepels Goede olijfolie
  • Halfje Casino bruin of een ander brood
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Klop de eieren luchtig. Meng hier de andijvie doorheen en vervolgens wat zout, ei kruiden (ongeveer 3 eetlepels), de schoongemaakte en in ringen gesneden bosuitjes en de fijngehakte peterselie. 

  2. Vervolgens verhit je olijfolie in een ruime koekenpan. Bak het eimengsel hierin al omscheppend totdat het ei is gestold. 

  3. Het brood rooster je goudbruin, waarna je het roerei met het brood serveert.

Opmerkingen - Tips

Maak er een frisse tomatensalade bij.

Serveer je dit gerecht als complete maaltijd, maak er dan een frisse tomatensalade bij. Een lekker recept voor tomatensalade, waar je wel even wat voorbereidingstijd voor moet nemen: Snijd tros- of snoeptomaatjes in plakjes en bestrijk ze met honing. Laat dit minstens twee uur marineren. Druppel er vervolgens olijfolie en (rode wijn)azijn overheen. Bestrooi de tomatenplakjes met fijngesneden lente-uitjes en fijngesneden korianderblaadjes. Breng de salade op smaak met wat peper en eventueel zout. Serveer deze salade als bijgerecht bij het roerei met geroosterd brood.

Advertentie