Andijvie uit de Wok

Andijvie uit de Wok

Andijvie uit de wok is lekker gezond. Mede hierdoor kiezen veel mensen voor andijvie. Andijvie kun je net als veel andere groentes prima wokken.

Recept Andijvie uit de wok

Andijvie uit de wok kun je natuurlijk ook met andere ingrediënten maken, daarin mag je best een beetje creatief zijn.

Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 186 kcal

Ingrediënten

  • 300 Gram Kipfilet
  • 400 Gram Krieltjes, of aardappelen aan stukjes gesneden
  • 1 Ui
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 1 Paprika, kleur maakt niet uit
  • Goede Olijfolie
  • 1 Kilo Verse andijvie
  • 125 Milliliter Crème fraîche
  • Zout en peper naar smaak
  • Kipkruiden

Bereiding

  1. Als eerste gaan we de andijvie schoonmaken. Was de andijvie en laat het even goed uitlekken, daarna snij je het in reepjes. Geen zin om te snijden dan kan je een kant en klare zak kopen.

  2. Pel de knoflook af en snij deze in kleine stukjes. Daarna pel je de ui af en ook deze snij je in kleine stukjes. Dan pak je de kipfilet, deze snij je in kleine blokjes.

  3. Pak nu je zakje met krieltjes en maak daar gaatjes in met je vork en doe deze ongeveer 5 minuten in de magnetron. Zo zijn ze sneller gaar en hoeven ze niet zolang meer in de pan.

  4. Heb je nou geen zin om al die dingen te snijden, dan zou je een kant en klare zak roerbakgroente kunnen kopen. Daar heb je verschillende varianten in en ook of je het grof of fijn wilt.

  5. Dan gaan we de wok pan op het vuur zetten met een beetje olijf olie erin. Olijf olie warm, dan kan je de stukjes kip in de pan doen. Doe daar een deksel op zo is de kip sneller gaar. Kip gaar, dan kan je er eventueel wat kip kruiden op doen.

  6. Nu voeg je de knoflook en de ui stukjes toe. Roer dat goed door elkaar.

  7. In tussen zijn de krieltjes ook warm uit de magnetron. Doe deze bij in de pan en de deksel er weer op. Zo'n circa 5 minuten.

  8. Vervolgens doe je nu de andijvie erbij, die roer je circa 5 minuutjes mee. Wel goed blijven roeren anders bakt het aan. Als laatste voegen we de crème fraîche toe met een beetje zout en peper. Laat het nog even een paar minuutjes zacht op het vuur staan, wel af en toe even roeren. Daarna is alles klaar. Zo heb je een lekker gerecht met andijvie uit de wok.

Advertentie