Andijvie invriezen

Andijvie Invriezen

Andijvie invriezen, dat is gemakkelijk en ook nog simpel te doen. Aan het invriezen zitten een heleboel voordelen, één daarvan is dat je deze lekkere groente zeker wel 3 maanden lang kunt bewaren in je diepvries nadat je hebt ingevroren.

Het kost je helemaal niet veel tijd om deze groente in te vriezen, zeker niet als de groente toch al gekookt hebt.

Andijvie is een lekkere groente die makkelijk kunt invriezen.

Eerst maak je de andijvie heel goed schoon, dit doe je door de groente te wassen met water.

Daarna kun je de vieze bladeren eruit zoeken en deze weggooien of aan je huisdieren geven, zoals kippen of konijnen. Dit eenmaal gedaan kun je de andijvie in stukken snijden van ongeveer 2 cm.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Andijvie invriezen

Makkelijk voor later.

Gang invriezen
Keuken Nederlands
Keyword andijvie invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 5 minuten
Geschikt voor 1 Portie

Ingrediënten

  • 1 Krop Andijvie Ongeveer 500 gram voor 4 personen.

Bereiding

  1. Maak de andijvie schoon, en haal eventuele vieze bladeren van de krop.

  2. Snij de andijvie in stukjes of reepjes van 1,5 centimeter.

  3. Was de andijvie goed onder stromend water.

  4. Doe een bodempje water in de pan en breng dit water aan de kook.

  5. Doe de gewassen andijvie in het kokende water en blancheer de andijvie gedurende ongeveer 1 minuut.

  6. De groente in een vergiet laten uitlekken en gedurende een paar minuten laten afkoelen.

  7. Doe de andijvie, zoveel als je voor een maaltijd nodig hebt, in een diepvrieszak of diepvriesbakje, en sluit het goed af.

  8. Vergeet niet om de datum op de diepvrieszak of diepvriesbak te schrijven. Gebruik eventueel een beschrijfbaar etiket.

  9. Doe de zak of het bakje in de diepvries.

Opmerkingen – Tips

Blancheren is een keukentechniek. Het is simpel weg het kort koken van voedsel, waarna je het ook direct weer afkoelt zodat het niet verder gaart. Gewoonlijk breng je een pan met water aan de kook. Dat moet afhankelijk van de hoeveelheid voedsel die je bereidt, een flinke pan vol zijn. Zo voorkom je dat het water teveel afkoelt als je het voedsel toevoegt. Na enkele minuten giet je het dan af en spoel je het voedsel af onder de koude kraan of doe je het zelfs in een bak ijswater, zodat het kookproces stopt.

Als je het blancheren gehad hebt, is belangrijk dat je de andijvie direct goed invriest. Je diepvries moet dus wel van goede huizen zijn, de meeste vriesvakken van koelkasten hebben niet het juiste vermogen voor het goed invriezen van etenswaren, deze zijn vaak ontworpen voor het bevroren houden van etenswaren.

Als je de ingevroren andijvie wilt gaan gebruiken dan kun je het bevroren en al in water leggen. Zo zal het eenvoudig en snel ontdooien zonder dat je onnodig stroom of gas verbruikt. Natuurlijk kun je het ook in een pan met water doen en dit meteen aan de kook brengen. Ook kun je het in de magnetron ontdooien.

Het is verstandig en slim om andijvie in te vriezen, zeker als het weer eens in de aanbieding is. Je bespaart dan geld op het kopen van deze gezonde groente. Als je teveel andijvie hebt klaar gemaakt dan is het altijd handig als je dit even kunt invriezen en volgende week kunt ontdooien, zo hoef je niks weg te gooien wat nog prima eetbaar is. En het is natuurlijk een kleine moeit om de groente in te vriezen, het is zo gebeurt en qua smaak gaat er helemaal niet veel verloren zoals heel veel mensen beweren.

Nu weet je hoe gemakkelijk het is om andijvie in te vriezen, net als prei is het gemakkelijk en blijft het lang houdbaar in de vriezer. En daarbij blijft het ook nog gewoon lekker na het invriezen en ontdooien. De groente moet wel gekookt of geblancheerd worden voor het invriezen. De volgende keer als de groente in de aanbieding is kun je dus weer flink inslaan.