Andijvie Champignon Roerbakschotel

Andijvie Champignon Roerbakschotel

Andijvie champignon roerbakschotel is een lekker gerecht dat je klaar maakt met behulp van een wokpan. Andijvie champignon roerbakschotel bevat gezonde groenten die goed voor je zijn. Het past dan ook goed in een afval dieet, dit door vele groentes die erin zitten.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Andijvie champignon roerbakschotel

Andijvie champignon roerbakschotel is een makkelijk gerecht dat je snel op tafel kunt zetten

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Andijvie
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 110 kcal

Ingrediënten

 • 750 Gram Andijvie
 • 1 Rode paprika
 • 4 Lente-uitjes
 • Paar Blaadjes Munt
 • 250 Gram Champignons
 • 2 Teentjes Knfolook
 • Goede olijfolie
 • Zout
 • Zwarte peper

Bereiding

 1. Als eerst was je de andijvie. Om te zorgen dat de andijvie niet te nat is laat je het even uitlekken. Daarna snij het in kleine reepjes fijn. Dan ga je de champignons schoonmaken en die snij je dan in plakjes.

 2. Dan gaan we de paprika schoonmaken, eerst spoel je het even af onder de kraan. Vervolgens gaan we het door midden snijden en de zaadjes plus steel verwijderen. Als laatst voor dit onderdeel gaan we de paprika in kleine stukjes/blokjes snijden.

 3. Dan gaan we de knoflook pellen en het in kleine stukjes snijden. Dan pakken we de lente uitjes, die gaan we in ringetjes snijden. De dikte maakt niet zo veel uit het is maar net wat je zelf het lekkerste vind. De munt blaadjes snij je ook in kleine dunnen reepjes.

 4. Heb je nou geen zin om dat allemaal te gaan snijden er zijn andere opties mogelijk. Je kan namelijk gewoon kant en klare zakken met groentes kopen bijvoorbeeld fijn gesneden roerbakgroente of wok groentes, die zijn dan ook een stuk grover. Nu alles gesneden is gaan we de wok op het vuur zetten en laten we de olijfolie warm worden.

 5. Eerst gaan we de champignons bruin bakken is dat gedaan dan voeg je de knoflook, paprika en de lente ui toe. Dit bak je ongeveer 5 minuten mee. Als laatste gaan we de andijvie er bij toe voegen, roer deze er bij tot ze een beetje gaar zijn.

 6. Nu gaan we het op smaak brengen, dat gaan we doen met een beetje zout en zwarte peper. Niet te veel zwarte peper er in doen dan word het er niet lekkerder op. Als aller laatste strooien we de reepjes munt er bij. Dan is het klaar om andijvie champignon roerbakschotel te serveren. Eet smakelijk!