Ga terug
Afdrukken
Verse Krop

Andijvie invriezen

Makkelijk voor later.

Gang invriezen
Keuken Nederlands
Keyword andijvie invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 5 minuten
Geschikt voor 1 Portie

Ingrediƫnten

  • 1 Krop Andijvie Ongeveer 500 gram voor 4 personen.

Bereiding

  1. Maak de andijvie schoon, en haal eventuele vieze bladeren van de krop.

  2. Snij de andijvie in stukjes of reepjes van 1,5 centimeter.

  3. Was de andijvie goed onder stromend water.

  4. Doe een bodempje water in de pan en breng dit water aan de kook.

  5. Doe de gewassen andijvie in het kokende water en blancheer de andijvie gedurende ongeveer 1 minuut.

  6. De groente in een vergiet laten uitlekken en gedurende een paar minuten laten afkoelen.

  7. Doe de andijvie, zoveel als je voor een maaltijd nodig hebt, in een diepvrieszak of diepvriesbakje, en sluit het goed af.

  8. Vergeet niet om de datum op de diepvrieszak of diepvriesbak te schrijven. Gebruik eventueel een beschrijfbaar etiket.

  9. Doe de zak of het bakje in de diepvries.

Opmerkingen - Tips

Blancheren is een keukentechniek. Het is simpel weg het kort koken van voedsel, waarna je het ook direct weer afkoelt zodat het niet verder gaart. Gewoonlijk breng je een pan met water aan de kook. Dat moet afhankelijk van de hoeveelheid voedsel die je bereidt, een flinke pan vol zijn. Zo voorkom je dat het water teveel afkoelt als je het voedsel toevoegt. Na enkele minuten giet je het dan af en spoel je het voedsel af onder de koude kraan of doe je het zelfs in een bak ijswater, zodat het kookproces stopt.

Als je het blancheren gehad hebt, is belangrijk dat je de andijvie direct goed invriest. Je diepvries moet dus wel van goede huizen zijn, de meeste vriesvakken van koelkasten hebben niet het juiste vermogen voor het goed invriezen van etenswaren, deze zijn vaak ontworpen voor het bevroren houden van etenswaren.

Als je de ingevroren andijvie wilt gaan gebruiken dan kun je het bevroren en al in water leggen. Zo zal het eenvoudig en snel ontdooien zonder dat je onnodig stroom of gas verbruikt. Natuurlijk kun je het ook in een pan met water doen en dit meteen aan de kook brengen. Ook kun je het in de magnetron ontdooien.