Ga terug
Afdrukken

Recept Aardappeltaart met andijvie

Een heerlijke hartige taart met andijvie en aardappelen.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword aardappel, Andijvie
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale Tijd 1 uur 10 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 513 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Aardappelen
  • 150 Gram Andijvie
  • 5 Eieren
  • 200 Gram Pittige kaas
  • 300 Gram Vegetarisch gehakt

Bereiding

  1. Voor vier personen waar je ook nog een bijgerecht voor maakt, schil je een pond aardappels. Ze moeten heel klein gesneden worden, raspen is eigenlijk het beste.

    Verder heb je anderhalf ons gesneden andijvie nodig. Als je die van de krop haalt, was hem dan eerst twee keer goed af, anders zit er nog zand in.

    Ook heb je vijf eieren nodig, en een kleine drie ons van je favoriete vegetarische gehakt.

    En natuurlijk een onsje van je lievelingskaas, het gewicht is daarbij ook een beetje afhankelijk van de pittigheid van de kaas en van jouw eigen smaak.

    Zet de oven alvast aan op 200 graden en vet een taartvorm in. Bijvoorbeeld een quichevorm.

  2. Bak het vegagehakt rulbruin met peper en een beetje zout. 

  3. Maak ondertussen de kaas klein door te raspen of te verkruimelen, afhankelijk van de soort. 

  4. Klop dan de eieren los en doe daar ook wat peper en zout bij. 

  5. Neem een grote kom, want vervolgens moeten de kleingesneden aardappels, de helft van de kaas en het vegagehakt hier ook bij. 

  6. Roer even en doe de andijvie erbij, plus misschien een extra ei als het geheel niet goed bindt en te veel kruimelt. 

  7. Schep dan alles in de taartvorm en doe de rest van de kaas erover. 

  8. Bak de taart eerst drie kwartier met aluminiumfolie eroverheen en daarna nog een kwartiertje zonder.