Ga terug
Afdrukken

Recept Andijviesoep

We gaan er voor het gemak even van uit dat je geen groot gezelschap aan tafel hebt deze keer. 

Voor met z’n tweetjes heb je vier zongedroogde tomaten van goede kwaliteit nodig, een ons spekjes die je inderdaad moet bakken, dus dat kan van tevoren, een klein bekertje crème fraîche, wat looksmeerkaas, ui en knoflook, drie eieren die je om tijd te sparen alvast hard kan koken van tevoren, een halve liter bouillon en natuurlijk vier ons andijvie. Zorg als je deze van de krop haalt dat je hem eerst tweemaal goed afspoelt onder de kraan zodat alle klei eraf is.

Gang Soep
Keuken Nederlands
Keyword Andijvie, soep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 2 Personen
Calorieën 540 kcal

Ingrediënten

  • 0,5 Liter Runderbouillon
  • 4 Zongedroogde tomaten
  • 100 Gram Spekreepjes
  • 125 Milliliter Crème fraîche
  • 50 Gram Looksmeerkaas (prei of ui)
  • 1 Ui
  • 1 Teentje Knoflook
  • 3 Eieren
  • 400 Gram Andijvie

Bereiding

  1. Als je dat niet al gedaan had, kook dan de eieren en bak de spekjes. 

  2. Snij de ui en de knoflook klein en bak ze in een klein laagje olie tot ze glazig zijn.

  3. Doe hier de bouillon bij en wacht tot het kookt. 

  4. Terwijl je wacht kun je de tomaten in stukjes snijden en alvast de eieren pellen als je dat niet ook al gedaan had. Snij de eieren in parten en doe ze met de tomaten, looksmeerkaas en fr spekjes op een bord om straks naar smaak in de soep te scheppen. 

  5. Doe als de bouillon kookt beetje bij beetje de andijvie in de pan en pureer steeds met de staafmixer.

  6. Voeg als laatste de crème fraîche toe en proef of er nog peper en zout bij moeten.