Ga terug
Afdrukken

Recept Andijviesalade met spekjes

Deze andijviesalade met spekjes is geschikt voor vier personen, en iedereen zal smullen.

Gang Salade
Keuken Nederlands
Keyword Andijvie, salade
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 4 minuten
Totale Tijd 24 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 445 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Vastkokende aardappelen
  • 100 Gram Gerookt spek in blokjes
  • 200 Gram Andijvie
  • 1 Fijngesnipperde ui
  • 3 Eieren
  • 1 Klein bekertje Crème fraîche
  • 1 Eetlepel Azijn
  • 1 Eetlepel Mayonaise
  • Kruiden naar smaak zoals paprikapoeder, lavas

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, en snij deze in doormidden.

  2. De aardappels koken, gebruik hiervoor een beetje een grote pan. Kook de aardappels gaar en kook de eieren 8 minuten mee zodat ze hard zijn. 

  3. Ondertussen kun je alvast de spekjes rul bakken, scheelt straks weer tijd. 

  4. Laat de eieren goed schrikken in koud water en pel ze. Twee eieren hak je fijn en de rest bewaar je om straks de andijviesalade met spekjes mee te versieren. 

  5. Giet daarna de aardappels af en snij ze in hapklare blokjes. Schep ze samen met de azijn om in een kom. 

  6. Doe de andijvie erbij, en dan de eieren, het uitje, en de spekjes, en maak een sausje erin van crème fraîche en mayonaise.

  7. Proef wat je van de salade vindt en voeg naar smaak nog peper, zout en kruiden die je lekker vindt toe. Denk bijvoorbeeld aan bieslook, peterselie of lavas. 

    En wat ze zeggen over het oog wil ook wat is echt waar: de andijviesalade met spekjes zal nog lekkerder smaken als je hem netjes afmaakt met wat ei-partjes, wat achtergehouden uitgebakken spekjes en groene kruiden. Ziet er goed uit toch? 

    Echt iets om nog eens vaker te maken. Zonder dat je de pureestamper hebt hoeven gebruiken, zet je nu een verfrissende salade op tafel die ergens toch heel oudhollands aandoet. Wedden dat je zelfs je oma hier nog een groot plezier mee zult doen?