Wedden dat je ineens veel vaker andijvie met verse ham gaat eten? Dit gerecht is echt supermakkelijk te maken, zeker als je al je ingrediënten van tevoren wast, snijdt en klaarzet. Dat scheelt heel veel gedoe tijdens het koken en zo ben je veel sneller klaar.
De materialen die je in ieder geval gaat gebruiken zijn een kookpan en een wok of fijne hapjespan.
Voor vier personen heb je één krop verse andijvie nodig, die je van tevoren twee keer wast en in stukken snijdt en dan heel kort voorkookt in een pan kokend water, ongeveer vijf minuten. Afspoelen onder de koude kraan en het vocht er goed uitduwen door de vergiet.
Snij de tomaten en de ham in lange stukjes.
Hak de knoflook zo fijn mogelijk en snij het uitje ook klein.
Kook de pasta beetgaar, het lekkerste is om hier fusili of farfalle voor te gebruiken. Gewone elleboogjes macaroni kan natuurlijk ook.
Ondertussen kun je een beetje olie in de wok of hapjespan verwarmen en de knoflook en het uitje kort bakken.
Doe hier de andijvie bij en verwarm kort mee.
Doe dan de tomaten en ham erbij een laat nog heel even verwarmen.
Giet dan de pasta af en schep dit door de saus met een klein beetje kookvocht.
Doe er als laatste wat peper en de kaas overheen, geen extra zout.