Ga terug
Afdrukken

Recept Gekookte Andijvie met ham

Wedden dat je ineens veel vaker andijvie met verse ham gaat eten? Dit gerecht is echt supermakkelijk te maken, zeker als je al je ingrediënten van tevoren wast, snijdt en klaarzet. Dat scheelt heel veel gedoe tijdens het koken en zo ben je veel sneller klaar.

De materialen die je in ieder geval gaat gebruiken zijn een kookpan en een wok of fijne hapjespan.

Voor vier personen heb je één krop verse andijvie nodig, die je van tevoren twee keer wast en in stukken snijdt en dan heel kort voorkookt in een pan kokend water, ongeveer vijf minuten. Afspoelen onder de koude kraan en het vocht er goed uitduwen door de vergiet. 

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Andijvie
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 185 kcal

Ingrediënten

  • 1 Grote krop andijvie
  • 200 Gram Rauwe ham, liefst een beetje dik gesneden door de slager. En je kunt natuurlijk zelf bepalen welke ham je wilt gebruiken. Dat mag dus best wel een wat luxere en duurdere soort zijn.
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1 ui
  • 8 Zongedroogde tomaten
  • 350 Gram Pasta naar keuze
  • 150 Gram Parmigiano reggiano
  • Beetje witte wijn
  • Peper naar smaak

Bereiding

  1. Snij de tomaten en de ham in lange stukjes. 

  2. Hak de knoflook zo fijn mogelijk en snij het uitje ook klein. 

  3. Kook de pasta beetgaar, het lekkerste is om hier fusili of farfalle voor te gebruiken. Gewone elleboogjes macaroni kan natuurlijk ook. 

  4. Ondertussen kun je een beetje olie in de wok of hapjespan verwarmen en de knoflook en het uitje kort bakken. 

  5. Doe hier de andijvie bij en verwarm kort mee. 

  6. Doe dan de tomaten en ham erbij een laat nog heel even verwarmen. 

  7. Giet dan de pasta af en schep dit door de saus met een klein beetje kookvocht. 

  8. Doe er als laatste wat peper en de kaas overheen, geen extra zout.