Natuurlijk heb je een flinke stronk andijvie nodig voor de gesmoorde andijvie met worst. Verder moet je de volgende ingrediënten op je boodschappenlijstje zetten:
Omdat de rijst even tijd nodig heeft om te garen kook je deze eerst, volg de aanwijzingen op de verpakking.
Daarna snij je de stronk andijvie in repen en was je de groente goed.
Snij de rode peper in stukjes.
Fruit nu de peper en de knoflook in twee eetlepels olijfolie.
Vervolgens voeg je de andijvie in gedeelten toe. Deksel op de pan en vier minuten laten smoren op middelhoog vuur.
Voeg vervolgens de kaasblokjes toe en smoor alles nog eens twee minuten.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Bak ondertussen de worst in een aparte pan in twee eetlepels olijfolie. Bak ze rondom bruin en gaar in ongeveer 7 minuten.
Serveer de andijvie met de gele rijst en een worstje.
Kinderen houden meestal niet van pittige gerechten, dus de rode peper is misschien geen goed idee als je dit gerecht met jonge kinderen eet. Smoor dan een deel van de andijvie in een aparte pan waar je geen rode peper aan hebt toegevoegd. Voeg een handje rozijnen toe om het gerecht een heerlijk zoete smaak te geven. Zo kan het hele gezien smakelijk eten.