Ga terug
Afdrukken

Lekkere Pasta met Andijvie

Pasta met andijvie is een variatie op zowel stamppot andijvie als op de pasta met tomatensaus.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Andijvie, pasta
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 495 kcal

Ingrediënten

  • 100 Gram Ongezouten walnoten
  • 150 Gram Rauwe ham (dikke plakken)
  • Olijfolie
  • 5 Eetlepels Pesto (kant en klaar uit een potje)
  • 100 Gram Geraspte kaas (belegen)
  • Zout en peper naar smaak
  • Boter om de ovenschaal in te vetten
  • 400 Gram Penne rigate of andere pasta naar keuze

Bereiding

  1. Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking en verwarm je oven alvast voor op 225 graden (gasoven stand 5).

  2. Hak de walnoten in stukjes en snijd de verse ham in blokjes. 

  3. Vervolgens verhit je wat olie in een koekenpan of hapjespan waarin je de andijvie gedurende 3 minuten smoort (deksel op de pan). 

  4. Roer vervolgens de pesto door de andijvie en schep hierna de walnoten en de ham erdoor. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

  5. Vet een ruime ovenschaal in met wat margarine of boter. 

  6. Schep vervolgens om en om een laag pasta en een laag andijviemengsel in de ovenschaal. Zorg ervoor dat je eindigt met een laag pasta. Hierover strooi je een laagje geraspte belegen kaas. 

  7. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak het pastagerecht in ongeveer 15 minuten. De kaas moet goudbruin zijn. Eet smakelijk!